niederlande nl Service Vakbegrippen

Vakbegrippen

Alle relevante vakbegrippen alfabetisch beknopt omschreven
A B C D E F G
H I J K L M N
O P Q R S T U
V W X Y Z
Verbrandingsgassen

Producten, die bij verbranding van brandstof en verbrandingslucht ontstaan. Voor het grootste deel ontstaan kooldioxide (CO2) en waterdamp.

Verbrandingslucht

Bevat tot 21 procent zuurstof, die bij elke verbranding nodig is. Bijkomend is 78 procent stikstof in de lucht aanwezig. Voor de volledige verbranding van 1 kubieke meter gas of 1 liter olie heeft men ongeveer 10 kubieke meter verbrandingslucht nodig.

Verbrandingsmanager

Ondersteuning van het functieverloop tijdens de verbranding met moderne microprocessortechniek.Voor de gebruiker zijn er vele bijkomende voordelen. Ook de servicetechnici kunnen hun werk doelgerichter en sneller uitvoeren (zie digitale brandertechniek).

Verdamper

Een warmtewisselaar binnenin de warmtepomp. De verdamper doet het koelmiddel verdampen door opname van energie uit de warmtebron.

Verwarmingscurve

Via de verwarmingscurve (of temperatuurcurve of stookcurve) wordt de keteltemperatuur in verhouding tot de buitentemperatuur ingesteld.  Een lage buitentemperatuur resulteert in een hoge keteltemperatuur. De instelling van de verwarmingscurve is heel belangrijk voor een efficiënte verwarming en wordt bij het onderhoud nauwkeurig gecontroleerd.

Zoekt u een Monarch servicemonteur bij u in de buurt?

Wenst u persoonlijk advies te krijgen van een Monarch-vakman?