niederlande nl Service Vakbegrippen

Vakbegrippen

Alle relevante vakbegrippen alfabetisch beknopt omschreven
A B C D E F G
H I J K L M N
O P Q R S T U
V W X Y Z
O2

O2, zuurstof, is een kleur-, geur- en smaakloos gas. De lucht bevat ca. 21% zuurstof. Bij verbrandingsprocessen is zuurstof onontbeerlijk.

O2-regeling (zuurstofregeling)

Via een O2-opnemer resp. een elektrode wordt de verbrandingskwaliteit gemeten. Bij afwijkingen worden de basisinstellingen onmiddellijk gecorrigeerd. Op die manier worden de emissies gereduceerd en de verbrandingskwaliteit en de efficiëntie op een constant hoog niveau gehouden. Bij grote brandersystemen worden via een O2-regeling een lagere brandstofverbruik en bijgevolg lagere brandstofkosten bereikt. Opmerking: O2-opnemer bij O2-regeling voor branders met een groter vermogen, ionisatie-elektrode bij condenserende gasketel WTC (SCOT) vergelijkbaar met de Lamda-sonde bij een vrachtwagenmotor.

Olievoorverwarmer

Een olievoorverwarmer is een toestel of onderdeel dat de viscositeit van de olie verbetert. Door de opwarming wordt de olie vloeibaarder. Het proces van de olievoorverwarmer komt bijv. bij de verbranding van zware olie van pas, daar de viscositeit van de olie niet volstaat voor een drukverstuiving in de branderverstuivers. Maar ook bij branders met een klein vermogen, zoals bijv. de WL5-purflam®, wordt  de olie voorverwarmd zodat de fijne verstuiving van de olie ook na lange stilstandstijden en lage omgevingstemperaturen constant blijft. De voordelen zijn hierbij een lager brandstofverbruik, een verbeterde verbranding met lage emissies en een beter startgedrag.

Zoekt u een Monarch servicemonteur bij u in de buurt?

Wenst u persoonlijk advies te krijgen van een Monarch-vakman?