niederlande nl Service Vakbegrippen

Vakbegrippen

Alle relevante vakbegrippen alfabetisch beknopt omschreven
A B C D E F G
H I J K L M N
O P Q R S T U
V W X Y Z
Ketellichaam

Een technisch toestel, dat de verbrandingswarmte op het CV water overdraagt. De warmtewisselaar is het hoofdbestanddeel in een ketel/warmtegenerator en beslissend voor de efficiëntie.

Koelmiddel

Vloeistof, die voor de warmteoverdracht in warmtepompen gebruikt wordt. Bij lage druk en lage temperatuur neemt de vloeistof warmte op, bij hogere druk en hogere temperatuur geeft ze warmte af. In deze omstandigheden wijzigt telkens de aggregatietoestand.

Koolmonoxide CO

Giftig gas dat bij onvolledige verbranding van koolstofhoudende stoffen ontstaat. Door een correcte branderinstelling wordt de uitstoot nagenoeg verhinderd.

Koolstofdioxide CO2

Koolstofdioxide, CO2, is een gas dat bij de meeste verbrandingsprocessen ontstaat - bijvoorbeeld ook in het menselijklichaam, bij het uitademen. Dit gas wordt o.a. medeverantwoordelijk gehouden voor het broeikaseffect en de daarmee gepaard gaande opwarming van de aarde. Het is ook het gas dat door fotosynthese van planten in de levensnoodzakelijke zuurstof(O2) wordt omgezet. Weishaupt branders en verwarmingssytemen werken - dankzij onderzoek en ervaring over de decennia heen - hoogefficiënt met uitstekende benutting van de brandstof en daardoor bijzonder lage CO2 -emissies.

Zoekt u een Monarch servicemonteur bij u in de buurt?

Wenst u persoonlijk advies te krijgen van een Monarch-vakman?