niederlande nl Service Vakbegrippen

Vakbegrippen

Alle relevante vakbegrippen alfabetisch beknopt omschreven
A B C D E F G
H I J K L M N
O P Q R S T U
V W X Y Z
Brander

Kernstuk van het verwarmingssysteem. De brander verbrandt brandstof met lucht en produceert zo warmte. Als brandstof wordt in het algemeen huisbrandolie of gas gebruikt. Moderne technische ontwikkelingen in de sturing van de verbranding hebben de emissies van schadelijke stoffen die daarbij ontstaan tot een minimum gereduceerd en het rendement aanzienlijk doen toenemen;

Brandermotor

De brandermotor wordt van elektrische energie voorzien en beweegt de ventilator, die voor de luchttoevoer van de brander nodig is. Bij een oliebrander is  de oliepomp aan de brandermotor gekoppeld. Weishaupt staat ook borg voor de kwaliteit van dit belangrijke onderdeel met een eigen kwaliteitskenmerk – elektromotoren worden sinds tientallen jarenmet de hoogste kwaliteit zelf gefabriceerd.

Brandstoffen

Olie, aardgas, LPG, biogas en LNG worden als brandstoffen gebruikt en zijn in werkelijkheid koolwaterstofverbindingen. Hun energiegehalte wordt bij de verbranding met lucht bruikbaar gemaakt.

Broeikaseffect

Opwarming van het aardoppervlak door geothermische veranderingen. Kooldioxide is hiervan de grootste oorzaak. Door energiebesparing en vermindering van het brandstofverbruik wordt de emissie van CO2 gereduceerd (zie kooldioxide en emissies).

Zoekt u een Monarch servicemonteur bij u in de buurt?

Wenst u persoonlijk advies te krijgen van een Monarch-vakman?