niederlande nl Pers Vakpers & Publicaties Ministerie 2012 Energie-opslagvaten WES-A (660 en 910 liter)

Energie-opslagvaten WES-A (660 en 910 liter)

De nieuwe energie-opslagvaten WES 660 en 910-A beschikken over een uitgebreide standaarduitrusting.

Vakpers & Publicaties Ministerie

01-04-2012

Energie-opslagvaten WES-A (660 en 910 liter)

De nieuwe energie-opslagvaten WES 660 en 910-A beschikken over een uitgebreide standaarduitrusting.

Daartoe behoren de hoogefficiënte Isodual-warmte-isolatie, de gepatenteerde thermostratificatie-evenwichtszuil, het warmwater-doorstromingssysteem uit roestvrij staal, de aansluitingen voor gas- of stookolie-condensatiesystemen met bypass-functie, meerdere bijkomende aansluitmogelijkheden (externe warmtebron, elektrische verwarming) alsook meerdere dompelhulzen met nauwkeurig gedefinieerde posities.

Het innovatieve Weishaupt energie-opslagvat kan de warmte uit verschillende bronnen gebruiken (vastebrandstofketels, warmtepomp, elektrische verwarming enz.). Het zorgt voor de ideale warmteverdeling en vervult zowel voor warmwatercomfort als voor hygiëne de hoogste eisen.

In de geïntegreerde spiraalvormige inox-buis wordt koud water stromend opgewarmd. Door het doorstromingsopwarmprincipe, alsook door de relatief geringe watervoorraad is het tapwater steeds vers en daar ten gevolge van de frequente waterwisseling en de snelle doorstroming geen stagnatie plaatsvindt, zijn de beste hygiënische condities verzekerd. Het energie-opslagvat van Weishaupt biedt eveneens een uitstekend warmwatervermogen, waardoor het perfect geschikt is in hotels en herbergen.

De gepatenteerde thermostratificatie-evenwichtszuil heeft de functie van een warmtegeleidingssysteem: meerdere thermische doorgangen op verschillende plaatsen verzekeren een methodische warmteverdeling binnen het energie-opslagvat. Daarbij wordt altijd eerst het bovenste gedeelte van het opslagvat van energie voorzien zodat binnen de kortste tijd warmte voor de verwarming en de bereiding van sanitair warm water ter beschikking staat. De thermostratificatie-evenwichtszuil met geïntegreerde zonnewarmtewisselaar werkt uitsluitend volgens een fysisch principe; er zijn geen mechanische onderdelen of externe warmtewisselaars nodig. Deze werkwijze biedt de beste voorwaarden voor een lange levensduur.

De uit twee lagen bestaande Isodual-warmte-isolatie van 100 mm zorgt ervoor dat de zonne-energieopbrengst effectief bewaard wordt. De binnenste laag bestaat uit 20 mm polyestervlies dat nauw aan de wanden van het opslagvat aansluit en op die manier luchtcirculatie vermijdt.  De buitenste laag bestaat uit 80 mm Neopor met een uitstekende lambdawaarde van  0,0316 W/m·K (referentietemperatuur: 10 °C). Voor een eenvoudige montage is de warmte-isolatie in drie segmenten opgedeeld, die via snelafsluitsystemen verbonden worden. Design-afdekkingen voor de snelafsluitingen zorgen bovendien voor een elegante afwerking.

WES-A
WES-A
Opengewerkt beeld van het nieuwe energie-opslagvat WES-A (660 en 910 liter) van Weishaupt.
Grafiek drukklaar (1.4 MB)
Isodual-warmte-isolatie
Isodual-warmte-isolatie
De uit twee lagen bestande Isodual-warmte-isolatie is in drie segmenten opgedeeld.
Grafiek drukklaar (649.7 KB)

Zoekt u een Monarch servicemonteur bij u in de buurt?

Wenst u persoonlijk advies te krijgen van een Monarch-vakman?